Viața asistată și viața independentă

VIAȚA ASISTATĂ ȘI VIAȚA INDEPENDENTĂ

Viața asistată și viața independentă

Viața independentă este pentru adulții în vârstă care doresc să trăiască independent între semenii lor, cu facilități și servicii adaptate nevoilor lor. Viața asistată este destinată seniorilor care nu mai pot trăi în siguranță singuri din cauza limitărilor fizice sau mentale.

De exemplu, persoanele în vârstă cu probleme de mobilitate, declin cognitiv asociat cu demența, un accident vascular cerebral recent sau probleme cronice de sănătate, cum ar fi diabetul, artrita sau bolile de inimă, ar putea opta pentru viața asistată.

Într-o comunitate de locuit asistată, seniorii obțin propriul lor spațiu privat sau semi-privat și pot continua să trăiască cât mai independent posibil. Ceea ce diferențiază acest tip de viață în vârstă este faptul că membrii personalului sunt disponibili 24/7 pentru a ajuta la activitățile din viața de zi cu zi (ADL). Asta înseamnă ajutor la toaletă, îmbrăcare, îngrijire și transport la întâlnirile la medic. Seniorii se bucură de servicii de menaj, spălătorie și masă fără costuri suplimentare.

Multe unități de viață asistată personalizează și cel puțin un personal medical cu normă întreagă. Poate fi un asistent medical certificat, un RN, un LVN sau un medic. Pentru mulți vârstnici cu probleme de sănătate, este important să aibă îngrijire medicală în casă. Pentru o privire mai atentă asupra diferenței dintre aceste două opțiuni, consultați broșura noastră.

A-ţi menţine inima neridată, a fi plin de speranţă, bunătate, veselie, respect, aceasta înseamnă să triumfezi peste bătrâneţe.– Amos Bronson Alcott
V

iața independentă este potrivită pentru mine?

Alegerea de a te muta într-o comunitate de viață independentă trebuie luată în considerare cu atenție, mai ales dacă înseamnă că va trebui să-ți vinzi casa. Pe măsură ce vă faceți cercetările și gândiți-vă, nu uitați să vorbiți cu prietenii care ar putea trăi deja într-o comunitate independentă. Poveștile lor de primă mână ar putea ușura un pic decizia.

Probabil veți auzi o serie de motive pentru care au decis să facă o mutare, deoarece fiecare are propriile motive pentru a alege viața independentă.

Iată câteva dintre cele comune:

  • Vrei să-ți petreci anii de pensionare printre colegii tăi.
  • Nu mai doriți să aveți grijă de o întreagă proprietate.
  • Căutați o rețea de asistență încorporată.
  • Etiam id lorem vel neque faucibus fermentum.
  • Puteți avea grijă de dvs. fără asistență, dar vă place ideea de mese pregătite, un serviciu de curățenie și un serviciu de spălătorie.
  • Doriți să participați la activități sociale, educaționale și de fitness fără a fi nevoie să conduceți.
  • Vrei să te apropii de cei dragi, dar nu vrei să cumperi o casă.

Dacă întâmpinați dificultăți în a vă decide între viața independentă și viața asistată, luați în considerare o comunitate de pensionare care continuă. În acest fel, nu ești complet blocat într-unul sau celălalt. Puteți trece la traiul asistat sau să ieși din ea în timp ce rămâneți în aceeași comunitate.

De ce este importantă viața independentă?

S-ar putea să vă întrebați dacă un senior poate trăi independent, de ce nu ar rămâne acasă? E o întrebare grozavă.

Principala diferență dintre a trăi independent acasă și a trăi într-o comunitate de viață independentă este următoarea: seniorii care se mută într-o comunitate de viață independentă ar putea trăi singuri, dar nu sunt singuri .

Această distincție face toată diferența, deoarece, printre seniorii care raportează că se simt singuri, există un risc de mortalitate crescut cu 45%.

Sentimentele de izolare socială și singurătate pot duce, de asemenea, la depresie , la un risc mai mare de boli de inimă și la un risc mai mare de accident vascular cerebral. 2

La fel ca viața independentă, comunitățile care trăiesc în vârstă luptă împotriva singurătății, oferind adulților în vârstă o mulțime de oportunități sociale. Există oportunități informale, cum ar fi să vă împrietenești cu vecinii și oportunități formale, cum ar fi cluburi organizate, ieșiri și activități.

Socializarea face o diferență semnificativă în viața unui senior, scăzând riscul sau depresia și crescând durata de viață a acestora. Un studiu al Școlii de Sănătate Publică de la Harvard a constatat că seniorii cu o viață socială activă pot avea o rată mai lentă a declinului memoriei.

Per total, comunitățile de viață independentă oferă modalități de a rămâne activ din punct de vedere social, mental și fizic cu programe și servicii încorporate.

Membrii personalului nostru sunt pregătiți să gestioneze probleme de sănătate minime până la complexe. Lucrăm îndeaproape cu medicii din zonă și spitalele atunci când este necesar. Asistentele noastre calificate gestionează îngrijirea rezidenților, astfel încât fiecare individ să se bucure de sănătate, confort și bunăstare optime.

× Cu ce vă te pot ajuta?